BIComplex

Mergi la pagina principala »

Vineri, Dec 14
Bun venit in on-line magazin!
 

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Limba / Язык

Sunteti momentan pe :

Montajul ușilor de interior probabil că nu a reprezentat niciodată o opțiune pe care ați lua-o în considerare. Deoarece, desigur, nu suntem cu toții specializați în genul acesta de activități. Însă, cu puțină atenție și răbdare, oricine poate monta o ușă de interior. Fie că vă descoperiți noi hobby-uri, doriți să economisiți ceva bani sau să îi verificați pe montatorii pe care tocmai i-ați chemat, sperăm ca acest articol să fie util.

De ce aveți nevoie:

 • un tub mare de spumă pentru montaj;
 • 6 dibluri ancora de 10 grosime (lungimea în funcție de spațiul care rămâne între toc și perete);
 • doua colțare metalice ;

Montajul Tocului:

Se începe cu montarea tocului. Montarea tocului se face pe podea, în mijlocul camerei, pe un covor vechi sau ambalajul ușii. Tăiem cu cutitul din garnituri dacă acestea sunt lungi și prindem colțarele metalice.

   Cu un burghiu pentru lemn de 10 se găurește pe partea de toc mai subțire. Cu un burghiu pentru metal de 12 și rotație inversă, se mărește puțin începutul găurii astfel încât capătul diblului să se îngroape (cu atenție, trebuie să lărgiți foarte puțin, altfel burghiul se îngroapă prea mult în toc).

Cum se dau găurile pentru dibluri:

Pe tocul cu balamalele, dimensiunile pentru găuri sunt:

 • 25 cm – gaura de sus (măsura se face pe interiorul tocului),
 • la 1 m, gaura din mijloc
 • 1,75 cm gaura de jos.

Pe tocul unde se va închide broasca diferă numai dimensiunea găurii din mijloc, acesta vine la 90 cm.
Tocul este găurit, iar colțurile fixate, măsurați lungimea ușii care de regula are 2 m și măsurați cât aveți lungimea tocului din interior și vedeți câți centimetri rămân jos. Acea distanță va rămâne sub ușă. Să aveți în vedere ce va fi pus jos în interiorul camerei. Dacă trebuie să rămână distanța mai mare, se adaugă o pană de lemn sub toc atunci când se fixează, dacă trebuie o distanță mai mică, măsurați exact și tăiați din toc.

Fixarea tocului:

Pentru fixarea tocului avem nevoie de o nivela percutantă cu burghiu SDS de 10, șurubelniță pentru ancore și pene din lemn. Penele de lemn trebuie fixate lângă gaura diblului.

Se pune tocul pe poziție. Recomandat este să fixăm fața tocului la nivel cu peretele, după ce vom fixa se pot aplica și șindrilele pe toc.

*Dacă doriți să poziționați tocul mai sus, adaugați pene sub tocul pe care vin balamalele.

Primul care vine fixat în perete este tocul pe care vom prinde balamalele. Acesta este bine să fie cât mai aproape de perete, chiar lipit, deoarece toată greutatea ușii va apăsa în acest loc. Țineți tocul la nivelă și găuriți prima dată sus. Gaura trebuie să fie mai adâncă decât ancora cu 1 cm. Dacă trebuie adăugată pana din lemn, faceți asta înainte să bateți diblul.

Reglați bine tocul la nivelă și pe exterior și pe interior (foarte important să reglați bine tocul cu balamale la nivel, după fixare ușa ia nivelul acestui toc). Introduceți ancora (deșurubați câteva filete, introduceți ancora cât să intre puțin în gaura, tine șurubelnița pe capul șurubului și bate cu 

ciocanul până șurubul se îngroapă în toc – este important să îngropați șurubul). După ce am fixat bine sus, urmează la mijloc, iar apoi jos. Celalalt toc vine fixat după ce prindem ușa.

Punem ușa jos cu partea unde vin fixate balamalele în sus. Ne orientam și decidem pe ce parte vor fi prinse balamalele. Măsurăm din tocul de sus până în primul diblu (balamaua trebuie să bată pe diblu). Trebuie să avem 25 cm. Luăm din capătul ușii 25,5 cm, aici vine mijlocul balamalei și o prindem pe ușă în șuruburi (25,5 pentru ca 3 sau 4 mm rămâne distanța sus între toc și ușă). Măsurăm și prindem pe ușă cele trei balamale.

Deschidem balamalele la 90 grade și punem ușa pe poziție. Adăugăm pană din lemn sub colțul ușii dinspre toc în așa fel să avem sus 3 mm, distanța între toc și ușă. Fixăm balamalele în toc cu filetantă(aparat de gaurit) și șuruburi cu capăt plat  (atenție, partea de balama care rămâne în afara tocului trebuie să nu încalece pe toc, să fie lipită de toc).

Umplerea golului dintre toc și perete:

Urmează aplicarea spumei poliuretanice în golul dintre tocul ușii și zid. Aplicarea spumei poliuretanice se face întotdeauna de jos în sus operațiunea fiind precedată de umezirea cu apă a suprafeței de lucru. În acest mod se realizează o expandare mai bună a spumei poliuretanice, dar și o aderență maximă. Pentru a proteja tocul ușii, puteți să aplicați o folie protectoare.

Înainte de a aplica spuma poliuretanică este bine să citiți recomandările producătorului referitoare la temperatura și timpul de întărire al spumei. Dacă spațiul între toc și perete este mai mare de 2 cm. Introducem polistiren, lăsăm spațiu între toc și polistiren pentru spumă.

Tips:

 • Dacă nu adăugați multă spumă și tocul este fixat bine în ancorele diblu, tocul ușii nu are voie să se deformeze
 • Lipiți scoci de hârtie pe toc înainte de adăugarea spumei.

Finisajul tocului:

Spuma poliuretanică are rolul de a asigura izolarea termică și fonică a ușii. În plus, oferă sistemului stabilitate dimensională. Tăiați spuma cu atenție să nu zgâriați tocul și după ce asigurați cu scoci de hârtie, reparați pe lângă toc cu ipsos.

Sperăm că sfaturile noastre v-au fost de folos și vă dorim succes în montarea ușilor de interior! 

Posted in Blog By Bicomplex

MOCHETAREA

11.04.2017 17:27

Puteti incerca sa instalati personal mochete noi urmand pasii simpli de mai jos. Pentru consultatie specializata, vizitati magazinul Bicomplex

!

Pasul 1 - Masurarea suprafetei;

Se poate folosi o ruleta pentru masurarea suprafetei pe care o vom acoperi cu mocheta.

Pasul 2 - Taierea mochetei

Intindeti mocheta dupa ce ati masurat podeaua. Daca este nevoie de mai mult spatiu, o puteti intinde intr-o alta camera. Pentru a taia mocheta, este recomandat sa puneti o rigla pe mocheta si sa taiati mocheta cu cutitul lasand 10 cm in plus la toate cele 4 laturi ale mochetei.

Pasul 3 - Taierea bucatilor suplimentare

Intindeti mocheta in camera in care doriti sa o aplicati. Taiati bucatile suplimentare la colturi, cu un cutit. 

Pasul 4 - Pregatirea pentru instalarea plintei.

Faceti o gaura in baza de sub plinta cu o bormasina si insurubati-o de perete cu ajutorul unei surubelnite electrice (in cazul peretilor de beton, se folosesc scule corespunzatoare ).

Pasul 5 - Instalarea plintei.

Dupa instalarea mochetei si insurubarea plintei pe perete, va puteti bucura de caldura oferita de mocheta dumneavoastra!

INSTRUCTIUNI  SI  DETALII

Abilitati necesare:

  Cunostinte de baza in domeniul montarii mochetei.

Timp necesar:

  Pentru cei cu experienta: 30 min Pentru cei indemanatici: 60 min Pentru incepatori: 2 ore (Timpul este          calculat pentru o suprafata de 40 metri patrati)

Aveţi nevoie de următoarele:

  Materiale 
  mocheta, plinta , suruburi, capete de surubelnita, scule potrivite pentru perete din beton  
  Unelte 
  ruleta, rigla, cutit, bormasina, masina de gaurit cu acumulator, capete de surubelnita

Sugestie la cumparare:

 Cand cumparati o mocheta noua, este recomandabil sa fiti atent la fibra acesteia, grosimea, densitatea    nodurilor, pete, inflamabilitate si decolorarea mochetei. Mochetele cu pasla pe spate sunt preferabile, intrucat  acestea asigura izolarea la caldura si zgomot.

Posted in Blog By Bicomplex

Pentru ca încăperea să nu mai fie monotonă alege covorul cel mai indrazneț!

 

Pregătește-te de nuanțele care vor domina sezonul de vară, alegînd covorul care să iți creeze combinația de culori perfecte pentru locuința ta.


Este ideal ca ceea ce alegi sa se intruneasca cu gusturile tuturor membrilor!

-fiecare dintre noi optăm pentru o compoziție decorativă desăvarșită si cît mai originală, care să încarce plăcut aspectul incăperii; Exemplu:Colecția Vegas;

-diferitele forme geometrice, culorile curcubeului, aromele vizuale, ne definesc spațiul, conturîndu-l intr-o formă cît mai elegantă;  Exemplu:Colecția Vegas;

-bineînțeles, este o sarcină grea să iți definești propria încăpere după bunul plac, mai ales cînd ce alegi trebuie sa fie și pe gusturile tuturor membrilor, insă dacă indraznești să alegi elemente creative, in care să predomine si un oarecare amalgam de culori, s-ar putea sa impartașiți aceleași gusturi;Exemplu:Colecția City;

O planificare reusită si un design reusit poate sa va schimbe incaperea total, este important accesoriul care il alegeți să vă defineasca spațiul;

-cele mai simple ingrediente cu care vă puteți contura incăperea, este să  inveseliți atmosfera cu cele mai autentice covoare.Viața noastră este compusă in mare parte din culori, definindu-ne, fiind elementele cu care interactionăm zilnic, de aceea, este important ca in centrul nostru să predomine cromatica; Exemplu:Colecția Mondo;

-creați o atmosferă captivantă si asortați-o cu nuanțele tropicale care sunt la modă in aceasta perioadă.Este important ca prin combinarea lor sa dăm un  contur, în funcție de celelalte obiecte care apar in decorul incăperii; Exemplu:Colecția Rio;

-totul trebuie sa fie în plină armonie, atît elementul principal cît și celelalte obiecte care definesc designul interior; Exemplu: Colecția Tiffany;

Poate că ți-ai făcut o idee și ințelegi ce semnificație au culorile pentru tine, dar lista poate continua.

Contează că ceea ce alegi sa-ți incite ochiul, atît ție, cît si celorlalți membri, este vorba de un simplu detaliu care îți poate transforma locuința- covorul, unealta destinată spațiilor moderne.

Indrăznește sa fii extravagant si vei obține un surplus de strălucire, alege doar nuanțele potrivite!!!

Posted in Blog By Bicomplex

Dacă sunteți în căutarea unui laminat nou, însă nu știți ce sortiment s-ar potrivi perfect cu decorul general al locuinței dumneavoastră, acest articol vă va ajuta. Iată cum alegi culoarea laminatului:

Tarkett oferă o gamă largă de modele de  laminat , care se va integra perfect în casa dumneavoastră și va aduce un plus de stil și confort.

Înainte de a alege o pardoseală din lemn , trebuie să țineți cont de spațiul în care aceasta va fi instalată. În funcție de caracteristicile spațiului – mărimea și forma camerei, dar și de cât de bine luminată este aceasta – puteți face cea mai bună alegere.

Podelele din lemn mai deschise la culoare fac camera să pară mai spațioasă și pot oferi mai multă strălucire în zonele mai întunecate ale camerei.

Dacă optați pentru un laminat cu tonuri medii, pardoseala dumneavoastră va părea mai caldă, în timp ce culorile mai închise vor oferi eleganță.

Folosiți-vă de diferite mostre de laminat, în diferite momente ale zilei, pentru a vă face o idee despre cum va arăta locuința dumneavoastră cu noul laminat.

Un sfat practic: Concentrați-vă pe un element marcant al decorului locuinței dumneavoastră – un obiect de mobilier voluminos sau o altă trăsătură arhitecturală foarte vizibilă – și alegeți culoarea laminatului  astfel încât să completeze bine nuanțele deja existente.

De asemenea, puteți opta pentru finisaje diferite ale pardoselii  din lemn, cum ar fi o suprafață lucioasă sau mată.

Pentru a alege un laminat cu culoarea potrivită trebuie să țineți cont de nuanțele care predomină decorul locuinței dumneavoastră.

Laminat. Culoare deschisă sau închisă?

De exemplu, o podea de culoare naturală va completa excelent mobilierul din lemn, dar, mai important, va fi mereu un element complementar pentru schimbările pe care decideți să le faceți în ceea ce privește decorul locuinței dumneavoastră.

Culoarea pereților este foarte importantă când alegeți laminatul. Dacă nu sunteți fanul contrastelor puternice, ca regulă generală, încercați să nu montați un parchet din lemn mult mai închis sau mai deschis decât aceștia. O diferență de două tonuri între pereți și laminat este, de obicei, suficientă.

Mărimea este importantă când vine vorba de plăcile de laminat pe care vreți să le folosiți. Dacă alegeți scânduri mari, montați-le pe lungimea camerei. Spațiul va părea mai mare.

Podelele de lemn deschise la culoare creează o atmosferă ușoară și aerisită camerelor. De asemenea, un laminat într-o nuanță deschisă va lumina o cameră de mici dimensiuni, în timp ce o podea închisă la culoare va da un aer dramatic încăperii.

Pardoselile din lemn cu nuanțe închise scot în evidență celelalte culori prezente în cameră, însă, dacă spațiul nu este bine luminat, laminatul închis poate îngusta încăperea.

Culoarea laminatului  ține de gusturile dumneavoastră, însă trebuie să țineți cont și de traficul din casa dumneavoastră.

Pentru zonele foarte circulate este mai bine să optați pentru un laminat în nuanțe deschise, care maschează mai bine urmele provocate de uzare. Pe suprafața laminatului de culori închise se vor observa mai ușor urmele de degradare în condițiile unui trafic intens.

Laminatul în culori mai închise dă un aspect modern, fiind indicat pentru încăperile mari și spațioase. Cu cât laminatul este mai închis la culoare, cu atât încăperea vă părea mai mică. De asemenea, dacă doriți să obțineți un efect de cameră ”caldă”, alegeți un lamiant de culoare brun-roșiatic.

În cazul în care locuiți într-un apartament cu suprafață mică sau într-o garsonieră, un laminat mai deschis la culoare este recomandat.

Laminatul interacționează vizual cu mobilierul, astfel că nuanțele trebuie să fie compatibile.

Dacă vă plac culorile reci, ca albastru sau verde, un laminat  deschis la culoare este cel mai potrivit.

Pași practici pentru a alege cea mai bună culoare pentru laminat:

 • Țineți cont de mărimea camerei, de culoarea și textura pereților. Culorile trebuie să fie complementare.
 • Evitați pardoseli închise la culoare în camere mici sau cu pereți închiși la culoare.
 • Dacă încăperea nu este foarte înaltă, alegeți o podea deschisă la culoare.
 • Culoarea laminatului nu trebuie să fie identică nuanțelor pereților sau obiectelor de mobilier. Țintiți către un contrast plăcut ochiului!
 • Dacă preferați un stil clasic, alegeți un lemn cu aspect cât mai natural sau nuanțe tradiționale de maro.
 • Culorile foarte îndrăznețe și profunde pot fi o alegere bună pentru birouri sau spații interioare publice, unde laminatul este principalul element al decorului.
 • Tonurile închise ale pardoseli de lemn sunt ideale pentru interioare moderne sau studiouri.

 

Posted in Blog By Bicomplex
 • Universitatea de medicină
 • Salat
 • Feminim Dom
 • Союз
 • Premium Park

 

Ei toți au spus: „Comod și Ușor cu BIComplex!!!”

 

Feminim Dom

Premium Park

Salat

Союз

Universitatea de Medicină

 

 

 

Posted in Blog By Bicomplex

Noutate

27.03.2017 17:53

Avem mare plăcere să o susținem pe Marina Lelenco care este pasionată de dansul oriental și datorită talentului și efortului depus a reușit să treacă preselecția unui eveniment de importanță mondială: Bellydance Evolution Tur și are oportunitatea de a urca pe scenă alături de nume de talie mondială. Suntem bucuroși să oferim șansa de a vă fructifica talentul și de a vă îndeplini visul. 

 

Posted in Blog By Bicomplex
Despre Noi

Actualmente “BIComplex” este unul din liderii pe piaţa autohtonă a comercializării cu amănuntul şi ridicata a materialelor de construcţii şi finisare, avînd o reţea de magazine şi baze en gros în toată Republica Moldova.

Urmareste-ne

Puteti urmari toate promotiile si noutatile companiei pe retelele de socializare

Buletin Informativ
De ce BIComplex